Glock 44 – Gastonin putiikki julkaisi aparaatin edulliseen treenaamiseen

Itävaltalaisen asevalmistaja Glockin tuotantolinjalta on viime vuosina vyörynyt ulos uutuuksia hurjaa vauhtia. Nyt on hurjia uutisia, nimittäin itävaltalaiset julkaista paukauttivat pienoispistoolin!

Kyllä — luit oikein!

Glock 44 on .22lr-kaliiberin pienoispistooli. Se on kooltaan G19-mallin mukainen, eli menee Suomen lain mukaan taskuaseeksi ja harvojen herkkuja. Suomen maahantuoja Asetalo Oy on kuitenkin jo indikoinut, että maahamme saapuva malli on “kompattu” niin, että pituus riittää pistooliluokkaan.

Vähän kuin reserviläisammunnassa melko suosittu G19 Pro, jonka piipunjatko tekee siitä lain silmissä huomattavasti vähemmän ongelmallisen.

Glock 44 on muutenkin erittäin mielenkiintoinen kapine. Glock lupaa liipaisun olevan muun perheen kaltainen, piippu on gen5-malleista tuttu Marksman-versio (jonka tarkkuuden parantuminen entisestä hyvästä tasosta on jäänyt vaikeaksi arvioida) ja luisti on teräs-polymeerihybridi, joka on pinnoitettu Glockin gen5-mallistosta tutulla nDLC-pinnoitteella.

Kahvan kokoa on mahdollista säätää palikoin, useimmat Glock-lisävarusteet sopivat malliin hyvin ja luistisalpa löytyy aseen molemmilta puolilta.

Lupaava uutuus

Kokonaisuus vaikuttaa niin kovalta paketilta, että MCSA ry:n jäsenkunnasta jo määräenemmistö on tiedustelemassa harrastusbudjetin kasvattamista ensi vuodelle: kaupoissa Glock 44 on Suomessa jo helmikuussa 2020.

Erityisen mielenkiintoiseksi uutuuden tekee se, että markkinoilla on ollut paljon Glock-yläkertoja kaliiberissa .22lr. Niiden luotettavuus on kuitenkin ollut huono tai surkea, joten Glockin luotettava ratkaisu noussee hurjaan suosioon harjoittelupistoolina.

Arvio Glockin uutukaisesta julkaistaan MCSA ry:n verkkosivuilla, kun aseesta on saatu kunnolla kokemusta.