SRA-säännöt päivittyivät – tämä muuttuu

MCSA ry:n jäsenistö koostuu aktiivista sra-harrastajista. Kaikkien sra-harrastajien elämä mullistuu 1.4 vähän, sillä Reserviläisurheiluliiton sra-toimintakunta kun julkaissut uudet säännöt.

Kyseessä on merkittävä päätös, jota on odotettu pitkään. Aikaisemmin 6.2-versionumerolla kulkeneet säännöt päivittyivät nyt suoraan 7.0 -versioon.
Merkittävin uudistus liittyy avoimeen luokkaan, jossa sallituksi tulevat pistooleihin punapistetähtäimet.

SRA seuraa näin yleistä kehitystä, jossa punapisteet pistooliin ovat juurtuneet myös kenttäkäyttöön. Myös pistoolin äänenvaimennin tuli avoimessa luokassa sallituksi.Vakioluokassa punapiste ei ole sallittu jatkossakaan.

Myös TA-rastien pistelaskua uudistettiin, IPSC-puolelta tutut pikavetokotelot kiellettiin ja kongit sallittuu ei-SM-tason kilpailuihin.

Erityisen hyvällä mielellä MCSA ry ottaa vastaan muutoksen, jossa TST-sarja otettiin mukaan viralliseksi luokaksi. TST-sarjan ideana on parantaa kenttäkelpoisuutta vaatimalla kilpailijalta 12 kilon painoiset varusteet.
Kokonaisuutena uudet SRA-säännöt ovat kaivattu päätös, joka saa yhdistyksessä hyvän vastaanoton.

– Punapistetähtäimet ovat kenttäkäytössä tulleet jäädäkseen. On hienoa, että RESULin sra-toimikunta seuraa aikaansa. TST-sarjan vakiinnuttaminen tuke reserviläisten kenttäkelposuutta. Kiitokset toimikunnalle hyvästä työstä, MCSA ry:n ampuma-asekouluttaja toteaa lausunnossaan.

SRA-kisoja voi järjestää vanhoilla säännöillä maaliskuun loppuun: aprillipäivästä lähtien astuvat voimaan uudet säännöt.