Kisakausi kiristyy kesää kohti – Kolmen kaliiberin helmikisa (sra)

Vaikka kesä on ympäristöteknisistä syistä ampumaurheilun ja myös sovelletun reserviläisammunnan kultakautta, MCSA ry järjesti Lopen ampumaurheilukeskuksen liki autioilla radoilla SRA-kisat, joiden tarkoituksena on viritellä yhdistyksen jäseniä kevään kisakautta varten.

MCSA ry:n omat kisat ovat näppituntumalta huomattavasti helpommin lähestyttäviä kuin esimerkiksi TST Cup -sarjan kovatasoiset kisat, joten ne soveltuvat loistavasti jäsenistön harjoittamiseen ja kilpailu- ja tuomarointiosaamisen kasvattamiseen.

Tällä kertaa kelit suosivat: sopivan pikkupakkasen myötä keli oli selkeä ja näkyvyys hyvä. Muutaman rastin kisat saatiin toteutettua yhdistyksen porukalla nopeasti ja näppärästi ja mikä tärkeintä: turvallisesti.

Vaikka keli suosi, muilta osin tekijät aiheuttivat haasteita: osa osallistujista kärsi kalusto-ongelmista, osa taas joutui kotimatkalle erikoisjärjestelyin noroviruksen iskettyä. Tämän kerran opetukset kiteytyivät Jarmo Pitkäsen toteamukseen, jonka perusteella kisa-arskalle pitää kesäkauden kisoihin anoa varalaite: niin pahasti täysin satunnaisesti tilttaava ongelmatapaus tällä kertaa haittasi suoritusta.

Erityismaininta sitkeydestä yhdistyksen puheenjohtajalle Antti Vartiaiselle, joka vatsataudista huolimatta sai rautasahan ja työkalupakin avulla korjattua aserikosta kärsineen kiväärin radalla ja ehti juuri ja juuri mukaan kisoihin.

Varsinaisen kisan lisäksi ammuttiin tällä kertaa epävirallinen extrarasti myös pienoispistoolilla ja -kiväärillä. Voittajaksi nousi tällä kertaa suvereenilla esitykselle Jaakko. Onnittelut! Voittajalle luovutettiin palkinnoksi neljä kilogrammaa kanssakilpailijoiden kunnioitusta ja neljä kappaletta onnitteluja.

 # MATCH MATCH #. First Last DIV CAT SRA Club
 % PTS 
 1 100 100,8825 1 Jaakko Kosonen Open - 7043 MCSA ry
 2 85,91 86,6684 5 Sami Lyhykäinen Open - 6980 MCSA ry
 3 80,81 81,5257 3 Jarmo Pitkänen Open - 6143 MCSA ry
 4 80,16 80,864 2 Antti Vartiainen Open - 4534 MCSA ry
 5 61,79 62,3371 4 Anssi Kaipio Open - 2345 MCSA ry