Kolmen kaliberin syys-cup

20160827_094751

Yhdysvalloissa suosittu ampumaurheilulaji “3-Gun” ei ole Suomessa toistaiseksi kerännyt kannuksia. Lajin ideana on ampuma erilaisia rasteja yhteensä kolmella eri asetyypillä, jolloin ampujan on hallittava kaikkien aseiden lajit.

MCSA ry on harjoittanut viikkovuoroilla kesän ja loppusyksyn aikana yhdysvaltalaislajin kotimaahan muokattua yhdistystason versiota. Tässä lajissa teemana on ollut ampua kolmella eri kaliberilla, pienoiskiväärillä, kiväärimatruunalla sekä pistoolipatruunalla.

Kolmen kaliberin ammunnassa pääpaino on erityisesti SRA-lajin taidon parantamisessa. Toisin kuin varsinaisissa SRA-harjoituksissa, kolmen kaliberin kisat tukevat ampumataidon peruselementtejä, tähtäinkuvan muodostusta, liipaisua sekä jälkipitoa eri aseilla.

Kolmen kaliberin kisoja pidettyyn syksyn aikana kuuden kerran sarja, jolloin mukaan saatiin kehitystä tukevaa kilpailullista aspektia ja kilpailutilanteen jännitystä. Kisat järjestettiin MCSA ry:n viikkovuorojen yhteydessä Lopen ampumaurheilukeskuksessa ja Paukkulan ampumaradoilla niiden jäsenten keskuudessa, jotka pääsivät kulloinkin paikalle.

Osallistumisaktiivisuus oli pitkistä välimatkoista huolimatta ilahduttavaa. Jäsenistön palautteen mukaan laji on hyvää perustreeniä SRA-harrastuksen tueksi, joten hallitus suunnittelee vastaavaa kisasarjaa myös ensi vuoden alkuun.

Tulokset

capture